Solicita Oferta de incalzire in pardoseala

Publicat la data de: 12.07.2017 14:32 | Actualizat la data de: 16.03.2023 14:32 | Autor: Info CentraleViessmann.ro

Sistemul de incalzire in pardoseala este un sistem modern, ce ofera un confort sporit in comparatie cu sistemele clasice de incalzire cu caorifere. In cadrul acestor sisteme, agentul termic incalzit de centrala termica circula prin pardoseala, caldura degajandu-se in mod stratificat de la podea la tavan.

Va punem la dispozitie formularul - Solicita Informatii-

Fiind un sistem complex cu diferente care apar de la o incinta la alta, puteti  construi impreuna cu inginerii nostri necesarul de materiale in functie de suprafetele pe care le aveti de incalzit. Tot ce trebuie este sa ne solicitati o Oferta.

Un sistem de incalzire in pardoseala reprezinta solutia optima pentru incalzirea in locuinta dumneavoastra din toate punctele de vedere, avand o serie de avantaje in comparatie cu celelalte sisteme de incalzire:


- ofera un confort sporit la costuri reduse; circulatia aerului este minima, blocand astfel curentii de aer (acestia fiind determinati de diferenta de temperatura mare dintre elementul instalatiei ce degaja caldura si suprafata de incalzit) si impiedicand ridicarea prafului.
- uniformizeaza distributia temperaturii in incinta atat pe verticala cat si pe orizontala: in sistemele de incalzire prin radiatoare, diferenta de temperatura intre cel mai ridicat punct si pardoseala poate fi cuprinsa intre 7 si 12 grade C, avand senzatia de racoare la nivelul acesteia. In cazul sistemelor de incalzire in pardoseala diferenta dintre nivelul pardoselii si tavan este de maxim 3 grade, fiind mai cald la nivelul pardoselii, existand astfel o distributie optima a temperaturii pentru corpul uman. 
- consum redus de energie: avand in vedere stratificarea temperaturii intr-un sistem de incalzire de pardoseala, putem spune ca este sistemul ideal pentru incaperi cu inaltimi de 2.5 metri si singurul sistem viabil pentru incaperile cu inaltimi peste 2.5 m. La incaperi inalte, temperatura va fi cea optima in primii 2.8 m de la podea, peste aceasta valoare aportul termic al sistemului scazand semnificativ.

 

Solutia de incalzire in pardoseala cuprinde urmatoarele componente:

- Teava incalzire in pardoseala: indiferent de producator, in sistemele de incalzire in pardoseala se foloseste teava PEX cu bariera de oxigen, ce asigura un transfer termic optim catre pardoseala, flexibilitate si rezistenta in timp.

- Placa cu nuturi: folosita pentru izolarea sistemului de fundatia incintei. Nuturile inalte de 19 mm ofera o fixare optima a tevii, nepermitand miscarea acesteia de pe pozitii, care se intampla din cauza dilatiilor ocazionate de schimbarile de temperatura (asa cum se intampla in cazul sistemelor cu placi de polistiren, placa de buzau si cleme de prindere). Fiind unul din cele mai importante elemente ale sistemului este important ca aceasta sa fie calitativa si sa poata prelua fortele care vor fi exercitate asupra ei.

- Set distribuitor tur-retur cu debitmetre: avand posibilitatea de a avea de la 2 pana la 12 cai, acesta se foloseste pentru separarea circuitelor din sistemul de incalzire in pardoseala, existand o lungime maxima a traseului fiecarui circuit. Acesta este echipat cu robineti mecanici, termostatabili si debitmetre pentru echilibrarea hidraulica a sistemului. Tot prin intermediul distribuitorului se poate automatiza sistemul, prin montarea pe robineti a unor servomotoare.

- Grup de pompare si amestec: folosit cu precadere in instalatiile cu centrala termica fara condensare, pentru limitarea temperaturii agentului termic ce intra in pardoseala, sau in sisteme cu suprafete mari de incalzit si numar mare de circuite, acolo unde pompa centralei termice nu poate asigura debitul necesar.

- Robineti de trecere cu olandez si manometru: utilizati pentru racordarea grupului de pompare la distribuitor si pentru mentinerea sub observatie a temperaturii pe bara de distributie si pe cea de retur.

- Teu capat distribuitor + robinet de golire + aerisitor automat:  necesar cate un ansamblu pentru fiecare bara a distribuitorului

- Cutie reglabila: poate fi montata fie incastrat fie aparent, fiind folosita pentru mascarea grupului de pompare, distribuitorului si accesoriilor aferente. Se dimensioneaza in functie de numarul de numarul de circuite.

- Conectori de pex: fac legatura intre barele de distributie si retur si teava pentru incalzire in pardoseala. Necesar 1 bucata pentru fiecare racord. Dimensiunea acestuia depinde de dimensiunea tevii folosite.

- Banda perimetrala: utilizata pe toate suprafetele in care se instaleaza sistemul de incalzire in pardoseala, este utilizata pentru a impiedica unirea sapei cu peretii exteriori ai cladirii sau stalpii de sustinere ai acesteia, evitand astfel pierderile termice prin aceste elemente.

- Profil rost de dilatare: se utilizeaza pentru separarea sapei pe camere, instalandu-se in general acolo unde vor fi amplasate usile sau in cazul incaperilor cu o suprafata mai mare de 40 de metrii patrati.

- Aditiv de sapa: solutie apoasa alcatuita din polimeri activi, reduce absorbtia apei marind rezistenta mecanica si durata in timp.

- Curba conductoare: utilizata pentru directionarea tevii sistemului catre suprafetele de incalzit

- Actuator termoelectric: instalat pe robinetii distribuitorului, se utilizeaza pentru automatizarea sistemului de incalzire in pardoseala. Acesta se conecteaza prin intermediul unei reglete electronice la termostatele de camera, existand posibilitatea de a conecta mai multe circuite la un singur termostat.

- Regleta de cleme: utilizata pentru comanda actuatoarelor termoelectrice pe baza semnalelor primite de la termostate. Poate fi echipata si cu modul pentru comanda pompei din grupul de pompare

- Termostat de camera: utilizat pentru setarea temperaturii ambientale. Poate fi in mai multe variante: mecanice, cu display, cu montaj aparent, cu montaj in doza, etc

 

Intrebari frecvente cu privire la incalzirea in pardoseala:

 

1. In cazul sistemelor de incalzire prin pardoseala exista riscul ridicarii prafului? Aceasta poate provoca aparitia alergiei?


R: Praful dintr-o incapere poate fi ridicat numai in cazul unei circulatii a aerului, lucru provocat de diferenta de temperatura insemnata in cadrul unei camere. Temperatura pardoselii incalzite in conditii obisnuite de vreme este in jur de 24-25 grade C iar temperatura aerului 20 de grade. O diferenta asa de mica determina o circulatie mult mai redusa a aerului, deci si a prafului, decat in cazul sistemelor de incalzire cu radiatoare.

2. Care este motivul pentru care se pun radiatoare portprosop in bai, pe langa circuitul de pardoseala?


R: In cazul unei bai suprafetele pe care se poate instala sistemul de incalzire in pardoseala este mult mai redusa fata de suprafata totala a acesteia. Astfel, sub cada, sub cabine de dus sau sub alte elemente fixe nu pot fi asezate tevi de incalzire, drept urmare nu se poate acoperi intregul necesar de caldura, care trebuie sa duca temperatura in jurul valorii de 24 de grade C, constant.

3. Se poate monta pachet in cazul sistemelor de pardoseala incalzita?


R: Da, dar depinde de materialul din care este realizat pachetul respectiv. Acesta trebuie sa nu aiba o rezistenta termica mai mare de 0,15 mp*K/W, pentru a permite transferul de caldura din sapa catre aerul ambiental.

4. Ce se intampla in cazul cladirilor care sunt neizolate termic si se doreste instalarea sistemului de incalzire in pardoseala?


R: Un sistem de incalzire in pardoseala are o putere termica maxima determinata, motiv pentru care nu se poate asigura un necesar termic nelimitat. Daca incinta nu poseda izolatie termica, atunci necesarul termic creste, fiind necesara instalarea de radiatoare care sa ajute la realizarea acestuia.

5. Ce finisare a pardoselii poate fi folosita la corpurile de incalzire in pardoseala?


R: Finisarea pardoselii se poate realiza cu diferite materiale (ex: din material plastic, ceramice, de piatra, mozaic de lemn, mochete, parchet cu grosime de pana in 20 mm), cu conditia ca acestea sa nu aiba rezistenta termica mai mare de 0.15 mp*K/W. Cu cat este mai mare rezistenta termica a elementelor de finisare, cu atat va creste si consumul de tevi, deoarece trebuiesc amplasate mai des. De aceea, este important ca la proiectarea sistemului sa ne transmiteti si ce elemente de finisare veti folosi.

 

Solicita oferta personalizata de incalzire in pardoseala

Completati campurile marcate!

Verifica numele.
Introdu o adresa de email valida de forma email@domeniu.ro
Introdu un numar de telefon valid de forma 0720000000
Scrie mesajul tau.
Trebuie sa bifati Sunt de acord cu termenii si conditiile pentru a trimite solicitarea dvs.
 
 
 
Copyright © SC Vertical CIA SRL 2024
  Top

Iti multumim!

 

Comentariul a fost trimis spre aprobare

Iti multumim!

 

Mesajul tau a fost trimis. Vei primi un raspuns in cel mai scurt timp

centraleviessmann.ro Magazin Specializat în Centrala pe gaz / GPL în condensare Viessmann ✔ Putere centrale: 19 kW, 25 kW, 32 kW și superior ✔ Incalzire si ACM🔥 Livrare Rapidă ✔ Pret corect ✔ Plata flexibila, inclusiv in rate +40765277006 Email: comercial@centraleviessmann.ro
RON 0.28 - 332954.00
Str. Ciresului nr. 14, Dragomiresti Vale, Ilfov. Ilfov Dragomirești Vale RO